onsdag 14 oktober 2009

Vänner

Hej alla karaoke party lovers,

Nu har jag knåpat ihop tre karaoke med temat vänner. Som den uppmärksamma läsaren vet är vänner en grundpelare i de tre livskvalitets-V'na. VVV - vin vänner och vinyl.

Först ut är den amerikanska singer/songwritern Carole King, född 1942. Hon var som störst runt 1971, när den här låten kom på albumet Tapestry.

"The album garnered four Grammy Awards including Album of the Year; Best Pop Vocal Performance, Female; Record of the Year ("It's Too Late", lyrics by Toni Stern); and Song of the Year ("You've Got a Friend"). "

Låten handlar om att man alltid kan höra av sig när det är motigt, för då ställer Carole upp, i alla väder. Riktigt bra låt. Kan man trösta sig med när man är nere.

* Carole King - You've Got A Friend

Sedan kommer Tyle-Per, född 1959, med en genuin vänskapslåt från 2007. Han sjunger också om att det är bara att ringa så kommer han och håller handen och lyssnar. Men han lägger till att vill du mer så är han minsann en händig man.

* Per Gessle - En Händig Man

Sist ut och en ännu mer framåt vänskapsföklaring har Tomas Ledin (1952) i den här låten. Här försöker Tomas övertala vännen att lyssna till sina känslor och minsann stanna till och kramas på väg hem. Han uttrycker till och med med största tydlighet att han vill älska i natt.

Den videon jag hittade på YouTube vet jag inte om det är orginalet, men Tomas är med i den i alla fall. Lite porrig. http://www.youtube.com/watch?v=qcvzLoXsPO8

* Tomas Ledin - Snart Tystnar Musiken

Rock on,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar