onsdag 2 september 2009

Nyhetsbrev 080529

Hej på er alla sångstarar,

Då var det dags att berätta lite om vad nytt som jag fixat till mig själv för eget bruk till karaokeprogramvaran Ultrastar.

NYA LÅTAR
En favorit i repris från min DVD Karaoke skiva "Kara Okay 1 - Sjung med eller håll käften", har jag nu fixat till Ultrastar. Nämligen....

* Soggy Bottom Boys - Man Of Constant Sorrow
...från den fenomenala filmen Oh Brother, Where Art Thou


NY SINGSTARSKIVA UTE !!!!

SINGSTAR SUMMER PARTY
När en nu Singstarskiva kommer, då köper man den och konverterar det till Ultrastarformatet. Vips så har man 30 nya låtar till sin samling.

Summer Party är en väl krystad titel. Jag får ingen sommarstämning av att lyssna på eller karaoka till dessa låtar. Kanske har de en annan sommarpartykultur i England jämfört med Sverige. Vi vill ju ha lite naiva trallvänliga sommarlåtar som Gyllene Tider, Tomas Ledin, Snowstorm, etc.
Det är uppenbart att målgruppen är 12-åriga tjejer i England.

Men några guldkorn finns det, och då är det värt att köpa plattan istället för att sitta och knåpa ihop dessa låtar själv. Det tar ju i alla fall ca två timmar att göra en Ultrastarlåt från scratch.

Här är låtarna:

Adeles (nyss fyllda 20 år) färska debutsingel från 2008. En lugn soullåt med mycket wailing.
* Adele - Chasing Pavements

Adele har kallats den nya Amy Winehouse i brittisk press, så det är ju en bra övergång till nästa artist.
Amy (25 år) är en engelsk singer-songwriter, känd för att blanda soul, jazz och R&B.
Här en lugn soul-låt från albumet Back to Black (2006).
* Amy Winehouse - Tears Dry On Their Own

Så en lugn (för att vara calypso, men då kan den kanske klassas som raggae?) gammal goding från 1980 med den amerikanska rockbandet Blondie.
Låten är egentligen en cover som ursprungligen skrevs och uppfördes 1967 av John Holt med bandet The Paragons.
* Blondie - The Tide Is High

Sedan har vi det engelska bandet Blur återigen för tredje gången i Singstarsammanhang (tidigare Song 2 och Parklife). Blurs låtar är oftast svårsjungna, men jag har alltid gillar denna grupp.
Låten var den första singeln från succealbumet Parklife från 1994. Genre?? funky-pop...Britpop...
* Blur - Girls & Boys

Booty Luv, en engelsk dansgrupp bestående av R&B sångarna Cherise Roberts och Nadia Shepherd med ursprung från gruppen Big Brovaz släppte denna dansvänliga souldiscolåt förra året (2007). Orginalet är från 2003, då med soullegenden Luther Vandross.
* Booty Luv - Shine

Chesney Hawkes one-hit wonder känner man ju igen från 1991. Låten är skriven och producerad av Nik "The Riddle" Kershaw. Lite Bryan Adams stuk på den här genren.
* Chesney Hawkes - The One And Only

David Robert Jones (61 år) gammal. Ziggy Stardust - kärt barn har mång namn.
Den här låten från 1983 kan vi.
* David Bowie - Let's Dance

Motownlegenden Diane Ernestine Earle Ross (64 år) kom ut med denna låt 1980, fast då var hon bara 36 år.
Låten snappades upp av homofolk som deras anthem.
* Diana Ross - I'm Coming Out

Det engelsk bandet Dirty Pretty Things bildades 2005 och det här är deras första singel från 2006 som också är den de lyckats bäst med. Jag gillar sådana här taktfasta låtar a la Madness fas 2 (efter deras ska-era). Soundet är en mix mellan Oasis, Pulp, Blur och Fastball.
* Dirty Pretty Things - Bang Bang You're Dead

Oh Dodgy, här har vi denna suveräna grupps sköna låt från 1996. En låt man blir glad av.
En av mina favoritgrupper- Mycket speciell mix av musik. Jag har lyssnat mycket på albumen Homegrown (1995) och Free Peace Sweet (1996).
* Dodgy - Good Enough

Reginald Kenneth Dwight (61 år) vad ska man säga mer än.... här är Elton.
Med 29 studioalbum finns lite material att plocka bland. Här är i alla fall en låt från 1983.
* Elton John - I'm Still Standing

Har har vi lite pop av det syntigare slaget.. 80'talsmusik (1986) av det tråkigare slaget.
* Five Star - System Addict

Girls Aloud igen!!! Fjärde gången i Singstarsammanhang. De är tydligen stora i England, då de skapats i en poptalangsåpa där år 2002. Ytterligare en bekräftelse på att Sony Singstar produceras för England. Ytterligare en seg girlpoplåt alltså, från 2007.
* Girls Aloud - Call The Shots

Här har vi lite pop åt det punkigare hållet från 2004 - lite Blur-stuk. Gruppen är döpt efter ett Sydafrikanskt fotbollslag som en av deras idoler i Leeds United spelat för.
* Kaiser Chiefs - Predict A Riot

Klaxons... vilket namn. Betyder ungefär sirén. Den här låten från 2007 har lite U2 / Ultravox över sig. Genre... New Rave. Det är en cover från guppen Grace (1990).
* Klaxons - It's Not Over Yet

Kate "KT" Tunstall (33 år) från Skottland hittar vi även på Singstar Rock med "Black Horse And The Cherry Tree", men här har vi en låt från 2004. Hon kan nog inte svenska eftersom hon vågar förkorta sitt namn med dessa två bokstäver.
Bra musik som gör en glad.
* KT Tunstall - Suddenly I See

David Lubega (33 år) från Tysklad!!! (morsan från Italien och farsan från Uganda) är ju mest känd för den här latin-pop låten från 1999. Han har satt egen text på den här gamla instrumentallåten av Perez Prado från 1949, och mycket av låten är samplat just från orginalet.
* Lou Bega - Mambo No. 5

Madness, mitt 80-tal. Med sina nio studioalbum och den tionde på väg ut har de format min bild av bra musik. De har alltid skildrat vardagen i sina texter, inte hjärta och smärta som det finns allt för mycket av. Den här låten toppade singellistan i UK år 1982. Låten handlar om en grabb som på sin 16-årsdag försöker köpa kondomer (åldersgräns i England) men misslyckas med att göra sig förstådd på grund av att han använder olika slanguttryck, som t.ex. "box of balloons with a featherlight touch". Ingen karaoke-låt precis. Men glad blir man.
* Madness - House Of Fun

Ännu en intetsägande girlspoplåt. Är det så stort i England? Systrarna toppade listorna i många länder år 1987 med denna, deras största hit.
* Mel And Kim - Respectable

Mica Penniman (25 år) född i Beirut. Den här låten, där stora tjejer springer på gator i London kom 2007.
* Mika - Big Girl You Are Beautiful

Peter James Andrea (35 år), född i London av grekiska föräldrar, uppvuxen i Australien där han upptäcktes. Han verkar i videon till den här låten (från 1995) inte så intresserad av den mystiska tjejen han sjunger om, utan är mest intresserad av att visa upp sin sexpack. Videon är inspelad på Phi Phi Leh i Thailand och Bubbler Ranx hjälper till i denna låt.
* Peter Andre - Mysterious Girl

Här har vi Plain White T's från Chicago med deras enda hitlåt. Den är från 2006
* Plain White T's - Hey There Delilah

YES YES YES - här har vi en karaoke partylåt som är en av mina 90-talsfavoriter. Brorsan och jag har gjort ett antal festlåtar med annan text på denna låt. En gladlåt. Pulp är britpopbandet från Sheffield som slog igenom med sitt femte album "Different Class" 1995, med denna låt och även hitlåten "Common People".
* Pulp - Disco 2000

Razorlight har jag missat tidigare, trots att de finns med på Singstar Rock och Singstar PopHit också. Det är ju taktfull pop a la min smak !! En mix av Blur och Panic at the Disco.
Den här indie-rock låten är från 2006 och handlar om att "vi kommer ändå inte minnas något i morgon" - så va' fan..
* Razorlight - In The Morning

Robyn Rihanna Fenty (20 år) från Barbados sjunger här om sitt paraply. Har man inget mikrofonstativ får man ta ett paraply. Den här R&B-låten är från 2007 och Jay-Z är med på ett hörn. Musiken skrevs av Christopher "Tricky" Stewart and Thaddis "Kuk" Harrell (vilken namn) och var menad till Britney Spears, men hennes bolag ratade låten.
* Rihanna - Umbrella

Ännu mer tråkig girlspop Spice Girlskopior!!! OCH FJÄRDE GÅNGEN PÅ SINGSTAR !? De är tydligen skitstora i UK. Den här är från 2006. Jag vägrar att ta fram mer fakta...
* Sugababes - Red Dress

Den här känner man igen, men jag kunde inte placera låten till en början. Det är bandet Texas (från Skottland) största hit och är från 1999. Svårt att koncentrera sig på låten då man ser videon - sensuell.
* Texas - Summer Son

Här lade man ner tid för att reparera denna låt och så kommer det en färdig med video och allt i denna upplaga av Singstar. I övrigt, hehövs någon förklaring till denna grupp eller.... De har hållt på i 30 år. Kända för sin skicklighet i studion. Har gjort 13 album. Denna låt är från första albumet 1978 och är också deras första singel. Lika bra gitarrsolo som töntiga frillor.
* Toto - Hold The Line

Funky dance/disco låt från 1983 med Wham. Låter är en satir på alla billiga charterresor a la Club 18-30 till varma länder. Videon är inspelad på Ibiza.
* Wham - Club Tropicana

Yasmina Evans (48 år) och hennes one-hit wonder från 1988 med Yazz and the Plastic Population får avsluta Singstar Summer Hits. Orginalet är från 1982 med Otis Clay.
* Yazz - The Only Way Is Up



VECKANS TIPS
Om man bara vill se och lyssna på musikvideo så är det bara att söka upp alla låtar som slutar på .avi .mpg eller .mpeg i Songs-mappen.
Det var allt för denna gång...

Rock on

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar